"Twingly statistik"

onsdag 1 juli 2015

Veterinär....tvångsmatning........



Idag har det inte blivit några längre promenader utan bara korta rundor.




Vi väntar på att den ilskna schäferblandisen ska passera. Hennes matte har svårigheter med att hålla henne......




Här tror jag att Albin har varit.....




....och jag vet inte vad han har upptäckt?




Här kollar Albin in storpudlarna som vi möter i stort sett varje morgon....





Nu står han och drömmer igen.....














Matte satt hela morgonen och ringde runt till olika veterinärkliniker. Först ringde hon till Bagarmossens djursjukhus men där hamnade hon bara i telefonkö, gång efter annan. Matte ringde dit igår eftermiddag också men kom aldrig fram. De har nog jättemycket att göra. 

Därför ringde matte till Kolartorp i Haninge i stället men där fanns inga tider. De sa att Leo måste till veterinär idag eftersom han inte äter någonting längre. 

En katt får inte matvägra eller svälta för det tar hårt på levern och det kan sluta illa och det fort också. Matte fick tips på flera andra kliniker men de flesta låg alltför långt bort när matte inte har någon bil eller någon som kunde skjutsa henne. Här i Nynäs är kliniken stängd på onsdagar och det är en klinik som matte inte gärna besöker.  Matte kom på att det finns en veterinär i Västerhaninge så hon ringde dit och fick tid på eftermiddagen.





Pendeltågen är ju inställda så det går bussar i stället just till VH. 





Matte stoppade in Leo i buren men eftersom matte inte kan bära med sina artroshänder så ställde hon buren på en bagagekärra och gick till bussen. Färden tog 40-45 minuter och Leo skrek oavbrutet hela vägen. Bussen var fullsatt och det var trångt och varmt. De flesta tyckte nog mest synd om katten . Hemresan  blev en repris i en ännu varmare buss. Trötta personer, mest karlar blev nog ganska irriterade på den högt skrikande katten. Det märktes även om ingen sa något. Leo har röstresurser kan jag intyga.

Inne hos veterinären var Leo jätteduktig. Hon klämde och kände överallt, kollade i munnen och sedan var det dags att ta blodprov. Leo var helt lugn hela tiden trots att det tog sin lilla tid innan det kom ut tillräckligt med blod. Veterinären tyckte att Leo var en otroligt lugn och trevlig katt och det är han också.

Tyvärr trodde veterinären att det är njurarna som inte fungerar och det är något som matte har varit orolig för. Provsvaren kommer i morgon eller senast på fredag.

Matte berättade för veterinären att hon har haft en äldre bror till Leo som bara blev tre år gammal bara för att hans njurar pajjade totalt ihop. Det gick fort och började också med matvägran.


Balder (Leos äldre bror)

3/9 2005  -  26/11 2008



Nu måste matte tvångsmata Leo var tredje timme med en dietkost som hon fick med sig från kliniken. Tack o lov är Leo en mycket samarbetsvillig katt så han har fått i sig lite mat. Snart är det dags för nästa måltid. Matte fick en spruta med sig. Hon rör ut maten i vatten och sprutar in det i munnen på honom.





Ja, nu är det bara att vänta på provsvar och hoppas på det bästa. Vi får hålla alla tummar och tassar. Jag tycker så synd om Leo…….

Och Iris blev orolig när matte gick iväg med Leo. Hon la sig i buren så fort Leo hade lämnat den när de väl var hemma igen.






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar