"Twingly statistik"

söndag 19 juli 2015

Sorg.....åska......kattmat.....









Jag har inte bloggat de senaste dagarna och det av olika skäl……….








Torsdagen blev en jättejobbig dag för både matte och mig men av olika anledningar…..




Ewa

Vila i frid!


Matte hade slagit larm om att hon inte hade sett eller hört något från den sjuka grannen sedan midsommar och det hade tydligen ingen annan heller när matte hörde sig för bland grannarna. Matte hade dagligen ringt på hennes dörr, kollat i brevlådan och mobilen meddelade "numret går inte att nå".

Matte fick till slut tag i hennes syster i södra Sverige. Systern  fick ringa runt till akutsjukhusen i Stockholm men grannen fanns ingenstans. 

Anmälan gjordes till polisen som kom på eftermiddagen. Mattes onda aningar bekräftades när polisen efter timmar och många om och men till slut kom in i lägenheten med hjälp av låssmed. 

De här säkerhetsdörrarna är inte lätta att ta sig igenom framför allt inte när sjutillhållarlåset också är låst inifrån. Det  finns inte någon balkong till just hennes lägenhet, vilket hade varit lättare att ta sig igenom.

Det är jobbigt för matte som har hjälpt grannen i drygt ett år. Hon var så ensam och hade aldrig några besök. Hennes syster hade förstås saknat henne efter en tid men det hade kunnat tagit sin lilla tid tills dess.

Så oerhört tragiskt!












Varför torsdagen var jobbig för mig? Jo, det var åskoväder till råga på allt. Jag tänkte faktiskt hoppa in i polisbilen när matte pratade med dem men det fick jag inte för henne. När vi äntligen skulle gå in så sprang jag allt vad jag kunde och gömde mig under rumsbordet.














Fredag:






Robban slutade jobbet tidigare än vad han hade trott så han skjutsade matte till Ica Maxi för att hon var tvungen att veckohandla eftersom han måste iväg och jobba redan idag på söndagen igen och är borta en vecka.




Det blev så sent innan vi var hemma igen så jag orkade inte blogga. Jo, Albin och jag fick följa med till butiken. Det regnade en hel del men ingen åska då tack o lov.









Lördag:




Vi åkte till Handen för att köpa kattmat. En resa på sammanlagt 8 mil för att köpa kattmat enkom till Leo. Den enda mat han äter just nu och tre gånger dyrare än den han tidigare har ätit. Han måste ju äta och matte kan ju inte tvångsmata honom hela tiden.



Matte säger att katterna är betydligt dyrare i drift än vad vi hundar är även utan den här lyxmaten. Det låter ju inte klokt egentligen eftersom vi är mycket större……..



Vi stannade till vid Lidl också så matte fick köpa sin choklad......


Robban passade på att rasta oss medan hon var i butiken.....



Albin vill gärna busa lite grann.....





Robban skulle hämta något ur lastbilen.....





Albin sitter gärna ute på balkongen....


Igår kväll orkade jag inte heller blogga. Matte hade inte ens satt igång datorn. Hon var väl trött hon också......










Söndag:



Jag väckte matte vid sextiden i morse eller väckte o väckte. Hon vaknade av att jag satt och stirrade på henne. Matte förstod att jag behövde komma ut. Jag var jättenödig och hade halvlös avföring. Inte kul alls…….Två timmar senare var jag tvungen att kuta ut igen men sedan har magen hållit sig lugn…….peppar, peppar…..






Vi gick en långpromenad innan Robban var tvungen att åka med sitt fullastade tunga ekipage som ska lossas i morgon bitti i södra delen av landet….





Albin måste kolla efter vad de gör borta vid garaget.....





Och vem har varit här?



Och här?





Står och funderar en stund






Och gäspar som vanligt....




Och vad händer där borta?





Jag har fått syn på ett par små hundar. De ser ofarliga ut...






Kort stopp vid närbutiken.....Kommer inte Robban snart?





Jag vilar under tiden.....



Vi blev jätteglada när han äntligen kom....




På väg hem....






Min tur att gäspa men det är inte ofta som jag gör det.........

















Carpe Diem







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar