"Twingly statistik"

tisdag 21 juli 2015

Grinig, fånig, fjantig......lekfull...tålamod




Morgontrött



Smakar lite på växterna.....Första barnen anländer till skateparken i morse....



Albin ville käka gräs under morgonrundan










Jag har inte varit på mitt bästa humör idag. Matte har sagt till mig att jag både är grinig, fånig, fjompig och fjantig och varför det då?

Jo, Albin lekte och hade jättekul med en liten leksaksråtta men jag gillar inte att han hoppar och skuttar fram i rummen så jag sa till honom på skarpen att nu fick det vara nog. Han har ju respekt för mig så han slutade genast. Matte sa då att han inte skulle bry sig om mig som är så grinig och fjompig men han vågade inte leka mer……


Kattleksaken som Albin vill leka med.....












Vi kom ut senare än vanligt på förmiddagsrundan bara för att det är tisdag och matte hade tvättstugan.  




Idag låg det en planka där också som måste undersökas noga



Eller jag kom inte ut alls för när matte kom hem med Albin så hörde jag åskan och tvärvände i dörren igen. Jag vägrade att ta ett steg och matte orkar inte bära mig. Hur hon än försökte så fick hon inte ut mig så hon tänkte att vi går väl lite senare i stället fast hon visste att jag hade lurat henne. 

Varken matte eller Albin hörde någon åska men det började regna så jag tog för givet att det blir nog åska också. 





Vad hände? Jo matte la sig på soffan för att vila sina onda ben men hon somnade och vaknade inte förrän vid ettsnåret.  Jag låg i den andra soffan och Albin på golvet. Vi sov djupt vi också.




Retstickan Iris snodde min plats under rumsbordet. Jag brukar ligga där när jag känner att oväder är på gång




Albin sov djupt




Leo låg ute på balkongen. Han bryr sig inte om regn eller åska













När det var dags för eftermiddagspromenaden så gick förstås Albin ut först som vanligt. Han bryr sig inte om vilket väder det är utan går gärna ut oavsett om det regnar eller inte.  

Albin stressar aldrig ute utan går alltid lugnt och sakta. Han stannar ibland för att filosofera och fundera så är det något matte får träna på så är det att ha tålamod. Man vet aldrig hur lång tid en promenad med honom kan ta?

När det var min tur så hade jag absolut ingen lust att gå ut i regnet men nu blev jag så illa tvungen. Jag försökte vända flera gånger men nu hade matte tydligen tappat tålamodet. Hon sa att jag var fånig och fjantig. 

Hon hotade med att jag inte skulle få någon kvällsmat om vi inte tog en runda och det kunde jag ju inte riskera. Snacka om att jag pinnade på för matte sa att det inte räckte med att jag gjorde mina toabestyr. Jag skulle ha lite motion också och om det är något jag avskyr så är det promenader i regnväder men nu är det gjort.


















Nyfikna närgångna katter




Jag fick min kvällsmat så nu är jag mätt och belåten. Hoppas bara att regnet avtar tills kvällsrundan. Just nu vräker regnet ner…..
















Matte kollar på fotboll igen. Det är U21 Allsvenskan och matchen Djurgården - AIK. Det står 5-0 en bit in i andra  halvlek. Klasskillnad och rättvist! Kul!




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar