"Twingly statistik"

måndag 13 juli 2015

Magsjuk igen.....rå kaninmage.....en olycka kommer sällan ensam....




Stackars Albin! Han hade bajsat på sig under natten så nu fick matte kasta en matta till för den var helt sprutlackerad..

Han har varit bra i magen i ett par dagar men nu hade han drabbats av diarré igen och varken matte eller jag hade hört någonting trots att matte vaknade femtielva gånger under natten.

Matte tycker att det är synd att varken Albin eller jag säger till eller visar på annat sätt när vi är nödiga. Nej, vi är faktiskt tystlåtna hundar som inte vill ställa till besvär i onödan.












Och bara för att Albin var dålig i magen så blev det ingen frukost. Ja, i ärlighetens namn så var min avföring lite halvlös också så matte sa att det var bäst att vila våra magar i några timmar så skulle vi skonkost lite senare.

Nog blev det senare alltid.  Vi fick ingen mat förrän klockan var 14.30 och då var jag döhungrig.











Matte åkte iväg till sjukgymnasten. Efter träning och behandling så var hon inne på Ica Maxi för att köpa fisk och fiskbullar till oss. Fiskbullarna var tyvärr slut i butiken och kommer inte förrän i morgon.

När hon kom hem skulle vi ut på våra promenader och sedan var matte tvungen att koka fisken åt oss innan vi fick mat i magen.


Albin käkar några grässtrån.....




Albin kollar länge efter en golden som passerade. Nej, det var inte Timo....




Albin missar aldrig att urinmarkera mot den här stolpen.....




Jag lyssnar på en fågel som låter lite märkligt...












I kvällsmaten fick vi rå kaninmage som ska vara mycket effektivt mot diarré och känsliga magar. Albin ville inte äta det men jag tyckte faktiskt att det var gott. Matte blev ju lite besviken för hon tyckte ju att Albin behövde det bättre än mig men han tvärvägrade. Han fick ännu mer fisk i stället.


Matte är i alla fall glad över att Leo har käkat självmant de sista dagarna.













Stackars min kompis Hotti. Hon har legat hela dagen hos veterinären och fått dropp och mediciner. 

Hon började med att kräkas upp maten för några dagar sedan. Och så har hon varit jättetrött. När hon sedan inte ens fick behålla vattnet som hon drack så åkte de till veterinären tidigt i morse. 

Hotti är vanligtvis mycket matglad och äter även allting som hon hittar utomhus, hästskit, harskit, kodynga, ja vad som helst och nu hade hon fått en massa äckliga parasiter i magen. Parasiterna tog all näring och gjorde också så att hon blev uttorkad.

Har man en hund som käkar allt skit som Hotti gör så måste man avmaska hunden regelbundet, framför allt då under sommartid. Nu blev Hotti avmaskad hos veterinären också.



Hoppas nu att Hotti kryar på sig snabbt  för det är ju inte länge sedan som hon opererades för livmoderinflammation. 

Hennes familj har haft en sådan otur och en mycket dålig början på sin semester eftersom en nära anhörig plötsligt avled nu i helgen. En olycka kommer ju sällan ensam sägs det men nu får det väl i alla fall vara nog.











Vilken tur att varken Albin eller jag käkar vad som helst. Det räcker med alla avmaskningar som vi redan har genomgått innan vi fick åka till matte och vårt nya land..












Matte har kollat på fotbollsmatchen. Helsingborg - Djurgården som slutade med DIF-vinst, 0-1 och det rättvist också. Kul!





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar