"Twingly statistik"

söndag 2 augusti 2015

Folkracehelg.....panikattacker.....hamburgare





Oj, viken helg.…Albin och jag fick följa med Robban och Carina på folkrace på Enebybanan här i Nynäs både på lördagen och idag, söndag…


Först ville jag inte åka med i bilen men när jag sedan såg vart vi hade åkt blev jag glad igen.





Det är precis ett år sedan vi var där men jag kände igen mig direkt när Robban parkerade ute på åkern. Det är kul och jag var så förväntansfull…. Det var ju första gången för Albin. Han blev först lite fundersam och undrade nog var vi var? Han kollade intressant runt omkring sig.


Det finns mycket att titta på....



Albin ligger ofta med benen i kors



Nu börjar han bli lite trött....





Under gårdagen fick Albin plötsligt två panikattacker. Det var surrande insekter som utlöste det hela. Jag tyckte så synd om honom för det gick inte att få kontakt med honom. Han var jätterädd och hoppade upp i Robbans knä.  Robban tog med sig honom på en promenad inne i skogen och då lugnade han till slut ned sig. Efter en stund blev han lika panikslagen igen men denna gång lugnade han sig fortare....




Det var lite varmt igår så jag fick ha det sköna kyltäcket på mig men Robban och Carina hade också med sig ett varsitt stort paraply som skyddade oss mot den gassande solen.



Carina käkar varmkorv och jag vill så gärna smaka men det fick jag inte. Matte hade skickat med mat till mig och Albin fast han kunde inte äta. Han gör aldrig det om han är lite stressad men det har inte jag några som helst problem med. Inte fick jag hans mat heller utan den tog Robban med sig hem igen. Så onödigt!




Två folkracebilar krockade. Ambulanshelikoptern kom och hämtade den ena föraren. Hoppas att det inte var någon allvarlig skada.











Idag var det svalare ute. Både jag och Albin la oss i skuggan ändå. Albin var mycket lugnare idag. Det verkar som om han gillade utflykten. Han bryr sig varken om oljud eller främmande människor. Det var många barn och hundar där idag också. Tänk att en del hundägare inte ens har med sig vatten till sina hundar och så sitter de i solen utan skydd i många timmar nu när det är så varmt. Det är väl oansvarigt.....



Här börjar Albin bli lite trött





Däremot höll jag full koll på alla hamburgerkäkande personer.  Ärligt talat stirrade jag ut dem. Jag fick faktiskt en hamburgare av en familj som satt bakom oss.  De tyckte nog synd om mig……..

Jag ska också erkänna att jag snodde en varmkorv ur handen på Robban igår. Snabbt gick det så Robban hann inte reagera förrän jag hade svalt den……Tror inte att han blev så glad men gott var det……









Matte som inte är intresserad av folkrace skulle passa på att vila sina ben denna helg men hon tog en promenad till skateparken för att kolla en stund på de skickliga åkarna som tävlade i Betongcupen. Det var både junior- och seniortävlingar och dessutom uppvisning av proffs från USA. 


Väntan mellan junior- och senortävlingen












Mycket folk och många barnfamiljer var på plats. Matte tycker att det är kul att det händer något för ungdomarna här i stan. Tyvärr hände det en olycka. Hur allvarlig vet inte matte för då hade hon gått hem men hon såg och hörde hur ambulanshelikoptern landade vid parken och sedan lyfte och åkte iväg igen.











Idag har matte bara latat sig, åtminstone säger hon det själv.  Det har tydligen katterna också gjort. 



Leo vilar ute på balkongen.......



...medan Iris har lagt sig under rumsbordet











Vi har precis kommit hem. Vi fick kvällsmaten lite tidigare än vanligt för nu är Albin och jag dötrötta och vill vila ostört.



























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar