"Twingly statistik"

onsdag 28 september 2016

Löv och ekollon överallt....varning köttbitar...trött Albin




Det är löv överallt på marken, ja vart man än vänder sig






Undrar om jag har sett så här mycket löv tidigare?



...och efter nattens och morgonens regn är det små sjöar både här och där också som jag måste gå slalom mellan för att inte bli blöt om tassarna...



Efter lunchen klarnade det upp och solen tittade fram men det var mer eller mindre folktomt ute ändå....




Här i området finns många ekar så marken är nu fylld av ekollon. Det var jätteläskigt igår när vi gick kvällsrundan i mörkret för det smattrade av ekollon när de blåste av träden och landade på marken. Vi tog en sväng ut på vägen för att undvika att bli träffade men det var nära ögat ändå. Det var rena turen att vi inte fick några i våra huvuden för det skulle nog ha gjort ont...




Och apropå ekollon så har jag lärt mig av matte att jag inte får tugga på dem. Det gjorde jag förut men inte nu längre för de är giftiga för oss hundar.

Problemet är att ekollon innehåller stora mängder av växtämnet tannin som djur är mycket känsliga för, gäller även hästar och boskap.
Tannin är frätande och kan orsaka inflammation i mag- och tarmkanalens väggar samt skada njurar och lever.
Tecknen på förgiftning kommer ganska snabbt, kolikliknande symptom, håglöshet eller att djuret slutar att äta.
Särskilt giftiga är omogna ekollon. Dessa kan djuren dessutom bli beroende av.












När matte och jag var ute på eftermiddagspromenaden mötte vi en ung kille som har en mycket ståtlig rhodesian ridgebackhund. Han varnade oss för att det låg massor av små köttbitar utslängda på en gräsplätt intill ett övergångsställe där många hundägare passerar dagligen när de ska gå från vårt område in till centrum. Det verkar ju minst sagt jätteskumt. Det finns så många sjuka hundhatare så man vet ju inte vad man ska tro? Vi hann varna två hundägare som var på väg fram till den platsen med sina hundar.






Robban ringde till matte tidigare. De hade ringt från Arbetsförmedlingen och skjutit upp mötet  som han skulle till på fredag. Nu fick han ny tid fredagen därpå. Alltså, enligt AF:s egna regler ska man få möta en handläggare senast fem dagar efter att man har anmält sig som arbetslös. Nu är det 11 dagar fram till mötet. Man undrar ju hur den här myndigheten sköts egentligen? De arbetslösa har en massa regler som de måste följa men AF då? Problemet är ju att man inte får A-kassa om man inte går på de möten som krävs. Robban ringde till A-kassan. Då fanns ingen där idag. De hade planeringsdag.  "suck"





Robban skjutsade Lenas dotter till Köping och sedan vidare till Arboga där han lämnade av henne. Väl där passade Robban på att hälsa på bekanta. Albin tycker att det är kul med alla utflykter och nya platser.



...men nu är han trött



De sitter och väntar på att Lena ska sluta på jobbet




.....och då sitter Albin och somnar
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar