"Twingly statistik"

onsdag 22 mars 2023

8 år sedan Albin kom till oss....

 


Idag är det åtta år sedan Albin landade på Arlanda och kom till oss. Han var jätterädd för precis allting. Han hade vistats tre år i hundhägnet i Rumänien, från åtta veckors ålder tillsammans med sina bröder.


Albin och hans bröder Danny Boy och Gemini. Tyvärr är båda  bröderna i hundhimlen nu men de fick ett mycket fint och innehållsrikt liv hos sin matte och lillmatte i Småland. 

Det var inte alls meningen att matte skulle adoptera Albin, som då hette Alger. Han var bokad av en annan familj som sedan hoppade av strax innan avresan. Hundhjälpen frågade matte om hon inte kunde tänkas adoptera honom, då allt var klart för resa till Sverige och på den vägen är det.


Bild från hundhägnet i Rumänien år 2015



Bild från Arlanda, då han precis har lämnat transportburen och erbjuds lite vatten och några köttbullar...



Det första han gjorde när han kom hem till oss var att bita nyfikna Iris, så att det gick hål. Hon fick ju faktiskt skylla sig själv. Hon måste ju ha sett att han var livrädd och hade troligen inte träffat på någon katt tidigare. Då levde ju Leo också men han var ju klokare och höll sig på avstånd den första tiden. Iris och Albin blev dock snabbt goda vänner.



Albin tydde sig till mig på en gång. Jag är ju betydligt mer lugn och självsäker än vad han är...




Så här stod det om Albin (Alger) på Hundhjälpens hemsida:


Mitt i varma sommaren hittades en liten hundfamilj på gatan, mamma Silvia och hennes valpar, bröderna Alger, Danny Boy och Gemini. Pojkarna var åtta veckor gamla och Silvia som var i ett bedrövligt skick hade nog väldigt svårt att ta hand om de små och hålla dem med mjölk mitt i den farliga trafikmiljön där de levde. Alla valpar som hittas tas undantagslöst om hand, så den lilla familjen stuvades in i en av hägnets bilar och fick flytta in till tryggheten. Silvia fick lite vila och grabbarna har nu vuxit upp till stiliga unga herrar som väntar på sina flygbiljetter till ett bättre liv i Sverige.

Alger är på unga hundars vis glad och sorglös. Han leker hela dagarna med sin bror Danny Boy och andra unga hundar i samma ålder. När äldre hundar närmar sig visar de unga respekt och drar sig tillbaka. Snart är leken igång igen. Hägnet erbjuder dock inte så mycket stimulans så en hel del tid går åt att sitta tålmodigt och vänta på mat, ligga och titta på hundar i andra inhägnader och sova lite emellanåt. Alger är social och trevlig. Han hälsar på eget initiativ och skuttar glatt runt. Vi söker för denna unga charmörs räkning ett aktivt och kärleksfullt hem, där han kan få växa och bli en trogen kamrat.





Albin är väldigt social då det gäller vuxna människor. Han tycker att högljudda barn och tonåringar och obehagliga och han har fortfarande svårt för andra hundar. Matte är övertygad om att han har blivit mobbad av vissa hundar i hägnet, framförallt då av hundar som påminner om schäfer, golden och Jack Russell, för det är tre raser som han inte alls tål...












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar