"Twingly statistik"

torsdag 16 mars 2023

Strul...inga promenader...

 


När matte var ute med Albin på morgonrundan, så stannade plötsligt elrullstolen och det tog sin tid innan hon fick igång den igen och då rullade den bara sakta iväg..Matte var rädd att hon inte skulle kunna ta sig hem.

Den har krånglat lite till och från den senaste tiden. Hastigheten kan plötsligt sakta ner eller stanna helt och den är ofta svår att få igång igen....

Matte ringde till Hjälpmedelscentrum och bad att få tala med en tekniker. Han ringde upp senare på dagen. Det kan bero på något glapp eller elstrul. Han hämtar elrullstolen i morgon och matte får inte tillbaka den förrän på onsdag..."suck". Matte blir alltså helt låst och vi får inga längre promenader. På fredagarna och helgerna har de mest med kunder på caféet, så Robban kan bara komma ifrån korta stunder åt gången för att rasta oss. Ja, mig gör det ingenting men det är väl mest trist för matte som inte kommer ut...Det kom väldigt olämpligt nu när matte har så himla ont i sin högra höft, så att hon inte kan stå eller ännu mindre gå.




Vi har i alla fall fått våra långpromenader, både på förmiddagen och nu på eftermiddagen och jag vet inte hur många gånger jag har stått vid övergångsställen och väntat på att få gå över...


Bilisterna i den här stan tar sällan hänsyn till gångtrafikanterna



Det börjar komma fram massor av spännande dofter nu när våren är på ingång





Så här intresserad var Albin när matte sa att de skulle ut på långpromenaden. Jag fick ta min före honom. 


Ut kom han till slut i alla fall...


...och då har han inte det minsta bråttom


Här blev han utskälld av två mindre hundar. Vi möter dem ofta och de skäller på allt och alla....





Matte beställde nytt filter till sin luftrenare i förrgår. Hon gjorde det direkt från Philips denna gång. Hon fick ett mail igår från UPS som ska leverera paketet. Där stod att hemleveransen sker idag torsdag, före dagens slut.
Ja, ännu har inte paketet kommit och när är dagen slut enligt dem? Matte kunde ju inte sitta hemma hela dagen. Hon skulle ju ut med oss hundar och så blev hon tvungen att åka till Coop för att handla, eftersom hon blir av med elrullstolen i morgon, så hon ringde till Robban och bad honom hålla uppsikt efter deras bil som är lätt att känna igen, under tiderna som hon var borta. Han kunde ju lätt springa över och ta emot paketet, men som sagt. Nu är kl 18.30 och de har inte dykt upp.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar