"Twingly statistik"

fredag 24 mars 2023

Dagsregn...rastrundor...

 


Det har varit en långtråkig dag....Vi har bara tagit korta rastrundor i ruskvädret



...för det har varit ett riktigt trist väder med dagsregn



..och så var matte borta halva dagen. Hon skulle till vårdcentralen och fick ta taxi. Det är ju bra att man får åka sjuktaxi till rimlig kostnad men problemet är all väntan på taxin både dit och hem. Resan 15 - 20 minuter men hon blev tvungen att åka en timme innan och sedan fick hon vänta en hel timme efter läkarbesöket innan bilen kom. Chaufförerna sa att de har jättemycket jobb och dessutom har deras datasystem blivit hackat och det över hela landet, så det blir lätt kaos bland resorna, då alla beställningar och all information nu sker över telefon sedan en vecka tillbaka.

Läkaren skulle skriva en remiss till röntgen åt matte, angående de svåra smärtorna i höger höft och ben. Läkaren led med matte över att hon bara kan ta Alvedon, för de hjälper föga. Så nu är det bara för matte att bita ihop och vänta tills de hör av sig från röntgen.

Dessutom hade läkaren fått svar på remissen till lungmottagningen. De föreslog att matte skulle byta till andra astma/KOL-mediciner och eventuellt även lägga till en  blodtrycksmedicin till men det vägrar matte att göra. Hon har tröttnat på att experimentera med läkemedel som hon alltid blir ännu sjukare av. Läkaren insåg problemet och tyckte väl också att matte kunde fortsätta som vanligt. Det är ju framförallt inhalatorn med kortison som hon reagerar så starkt på men matte har själv kommit på att de dagar som hon mår som sämst så hoppar hon bara över nästa dags dos av kortisonet. Då lägger sig de jobbiga biverkningarna tills nästa gång, så matte tycker att hon har lärt sig hantera medicineringen ganska så bra även om andningsproblemen blir något jobbigare då...Problemet är att matte måste inhalera lite kortison för att dämpa slembildningen i lungorna. 




Robban kunde inte skjutsa matte till läkaren för han var tvungen att laga mat. "Dagens" idag var "Korvlåda à la Jerry Williams". Caféet kommer även att servera den rätten i morgon till minne av Jerry..





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar