"Twingly statistik"

måndag 20 mars 2023

Frustrerad....vårdagjämningen

 

Matte är frustrerad eftersom hon inte kan röra sig och inte heller kan komma ut på de vanliga promenaderna eller komma ut överhuvudtaget. Både Albin och jag fäller ju också en hel del just nu och så kan hon inte ens dammsuga. Hon skulle också behöva handla för det mesta är slut. Robban sa att han kunde göra det åt henne i morgon bitti. Undrar om han ångrar sig när han ser listan?

Matte ringde till vårdcentralen i morse och undrade om de inte hade någon annan ledig tid innan fredag då hon ska dit? Det hade de förstås inte...




Matte har roat sig med att lägga patiens. Den ena efter den andra. Alla korsord är lösta. Boken hon läser just nu är det bara två kapitel kvar på och de vill hon läsa i kväll, sedan är alla böcker lästa också. 




19420415  -  20180325

Hon har också skrivit ut en del info åt caféet. Nu på lördag den 25/3 firar de Jerry Williams och serverar då "Korvlåda à la Jerry Williams". De har korvlådan även på fredagens lunchmeny på grund av efterfrågan. Jerrys eget recept alltså som matte har letat fram. Samtidigt är det våffeldagen på lördag.





Matte tänkte vila ryggen en stund på sängen. Det gillade inte Albin och hoppade ner och gick ut från sovrummet. Han blir så sur om matte vill lägga sig på sin egen säng. Hon säger att han gärna får ligga kvar men det duger inte. Matte låg väl där i en halvtimme ungefär. Så fort Albin märkte att hon kom ut från sovrummet skyndade han sig in till sängen igen.


Till och med Iris såg undrande ut när matte la sig? Troligen funderade hon över om hon också skulle ta sig dit men hon skippade det den här gången...




Idag infaller vårdagjämningen. Dag och natt är lika långa och vi går mot ljusare tider. Det är ju positivt men samtidigt känns det som om våren är fördröjd. Idag var det +8 grader men det är regn och rusk ute, så det känns skönt att hålla sig inomhus. Det astrologiska året börjar idag och vi går då in i Vädurens tecken, vilket brukar förknippas med energi, kreativitet och nystart.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar