"Twingly statistik"

fredag 20 mars 2015

Bihåle-/ lunginflammation....vårdagjämning, nymåne.....



Matte mådde jättedåligt i morse efter en skitjobbig natt igen. Hon hade svårt att andas med en riktigt jobbig slemhosta. Morgonrundan blev kortare än vanligt. Vi gick ner längs med småbåtshamnen här intill.








Och inte blev hon bättre av att hon hade tvättstugan där hon körde tre maskiner. Robban fick hjälpa henne att ta upp tvätten när den var klar.














Sedan fick Robban skjutsa henne till läkaren på en akuttid.. Läkaren skrev ut antibiotika och en effektiv hostmedicin som matte bara får ta på kvällen..





Nu är ju matte allergisk mot de flesta mediciner men just den här antibiotikan har hon klarat av tidigare så vi får hoppas att den hjälper. Läkarna skriver ju inte ut antibiotika i första taget nu för tiden men hon sa att matte var tvungen att ta det mot lunginflammation. Det skulle nog hjälpa mot bihåleinflammationen också trodde hon. Matte skulle dessutom dubblera sin Pulmicortdosering.

Matte har inte tid att vara sjuk  nu säger hon så jag hoppas att hon tillfrisknar snart för om en vecka börjar vardagslydnaden......









Övriga promenader med mig har Robban tagit . Vi har haft tur för det har regnat en hel del under dagen men bara duggat lite smått när vi har varit ute.




Kollar in ett par hundar....




Och vad händer där borta?








Jag gillar att gå uppe på gräsvallen...




Och vem kommer där borta? Nej, inte några som jag känner...
















Idag infaller vårdagjämningen. Nu blir dagarna längre och det är ju himla skönt. Jag gillar inte mörkret.

Dessutom har det varit total solförmörkelse men det såg vi inget av. 

Och så är det nymåne och den fasen kan ju ställa till det. Mycket på en gång alltså....












Nu är det hockey som vanligt. Matchen Frölunda – Luleå pågår så det är lika bra att ta en tupplur under tiden. Vet ju inte om jag får sova i natt? Det blir en kvällsrunda i sista periodpausen. Jag har lärt mig rutinerna nu……


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar