"Twingly statistik"

tisdag 17 mars 2015

Brödbit........Iris-tvätt





På morgonrundan såg jag en stor fågel som satt i ett träd och käkade på en brödbit.  Jag stod en stund och kollade på honom. Plötsligt tappade han brödet men jag fick inte ta det för matte. Så typiskt....




















Matte tänkte skippa tvättstugan i morse eftersom hon är så risig men så ångrade hon sig eftersom Iris drar ner så många handdukar. 




Det första matte gör varje morgon är att lägga dit en ren handduk och plastad frotté under. Hon hann inte mer än att byta handduk i morse så sätter sig Iris i bädden och pinkar och det precis när matte skulle ner med tvätten. Det blev till att byta igen……..

Många fattar inte att matte orkar med detta men vad ska hon göra? Iris har hållit på med de här dumheterna i över tre år nu och lär inte sluta. Så fort matte tar bort bädden så pinkar hon i hennes säng i stället…….För övrigt är ju Iris världens trevligaste och mest sociala katt så det är så synd att hon envisas med detta eviga pinkande. Det har väl blivit en ful vana.....













Det blev kortare promenader idag också. Matte nyser och hostar stup i ett och ögonen rinner på henne så hon ser knappt någonting. Vet inte hur många gånger vi har stannat för att matte måste snyta sig och torka ögonen….


Spännande dofter hittar jag överallt.....




 Ett gäng änder simmade förbi....













Har precis kommit in från en runda och käkat kvällsmat så nu är det dags för den vanliga tuppluren......























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar