"Twingly statistik"

lördag 2 augusti 2014

Pendeltåg...buss.....kyltäcke.....folkrace


Idag åkte matte och jag pendeltåg och buss till CRT i Handen för att köpa ett kyltäcke till mig.




Och varför får jag ett kyltäcke nu kan man undra? Jo, för i morgon ska jag få följa med Robban på folkracetävlingar. Han var där idag också. Det hade varit så himla varmt förstås. Där var många hundar och flera av dem hade kyltäcke på sig. Robban pratade med några hundägare och de tyckte att kyltäcket var superbra för deras hundar som har tjock päls och underull så därför åkte matte och jag och köpte ett.




Det blev alltså en oplanerad utflykt men fy så hett det var överallt. Det brukar annars vara svalt på pendeltågen men nu hade väl AC:n lagt av. Den klarar väl inte heller denna värme.


Är vi inte framme snart?




Ännu varmare var det på bussen...



Jobbigt!




Och matte hade inte tänkt på att vi var tvungna att gå uppför och sedan nedför alla trappor vid Handens station. Robban har tidigare räknat och det är 194 trappsteg från perrongen och upp till marknivå. Både hiss och rulltrappa var avstängda för de ska bytas ut. Nu kan ju inte jag åka rulltrappa men hiss går ju bra. Värst var det för matte när hon skulle nerför alla trapporna när vi skulle åka hem. Hon kan inte böja fotten så det blev ett trappsteg i taget. Det gick med hjälp av lite svordomar. Jag fick jättemycket beröm för att jag kunde gå lika sakta som matte i trappan.


Väntar på pendeltåget i Handen när vi hade kommit ner för alla trappor




Äntligen på hemväg....



Det var så mycket folk , cyklar och väskor på pendeln så man knappt fick plats……..till slut kom vi hem ändå. Jag var så trött så jag somnade i hallen…Matte hoppade in i duschen eller hoppade är väl lite väl överdrivet men duschade gjorde hon…..













Robban berättade en ruskig historia som hände i natt när han var på väg hem från jobbet. Han fick förstås jobba över en timme. När han ska köra hem vid midnatt börjar oljelampan i bilen lysa så han kör in på Statoil för att köpa olja. 

Där ser han en karl som står vid en Volvo och sveper en burk starköl. Sedan sätter han sig vid ratten och kör därifrån. Robban kör efter bilisten som kör mycket vingligt och resan blir bara vingligare och vingligare. 

Robban ringer polisen och de bestämmer att polisen ska möta upp vid Jordbroavfarten eftersom det inte fanns någon bil i närheten.. Robban har tänt sina varningsljus så att bilar bakom honom ska uppfatta den vingliga bilisten som har svårt att hålla sig inom någon av de tre filerna. En annan bilist bakom Robban har också upptäckt det hela så han ligger också tätt bakom för att förhindra andra bilar att köra om.. 

Vid Jordbro kör polisen upp framför rattfyllot och Robban och den andra bilisten kör upp så att de tillsammans kan preja bilen in till sidan. Rattfyllot stannar. När bildörren öppnas ser de att hela golvet är fullt av ölburkar men värst av alltihop är att i baksätet sitter två små barn i 4-5-årsåldern.

Robban fick mycket beröm av polisen för sin insats. Han hade till och med varit snabbtänkt och fått med sig den urdruckna ölburken som karln kastade på marken vid Statoil. Robban tog aldrig i burken utan lyfte upp den med en penna. Polisen var tacksam för på burken finns ju mannens fingeravtryck….

Man blir så förbannad. Hur kan man utsätta sina små barn och andra trafikanter genom att köra rattfull och det var tydligen en hel del som han hade fått i sig. En sådan person skulle aldrig få tillbaka sitt körkort......















Nej, nu är jag så himla trött så jag vill bara sova. Jag måste vara pigg i morgon när jag ska få följa med Robban på folkrace. Jag vet inte vad det är för jag har aldrig varit på sådana tävlingar tidigare......men jag hörde att både Jacinto och Vera tyckte att det var kul.......










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar