"Twingly statistik"

torsdag 24 september 2015

Man måste vara frisk .......brunnslock







Idag har det bara blivit korta promenader. På förmiddagen regnade det rejält. Timo gillar inte heller regn hörde jag. Han ville gå hem efter toabestyren men Robban tvingade honom att gå en längre morgonrunda och även en promenad några timmar senare.



Timos matte kom hem i eftermiddag så nu behöver inte Robban gå ut med honom i kväll..




Albin har alltid undvikit att gå på brunnslocken tidigare men idag ställde han sig helt självmant uppe på ett.




......och han var ju tvungen att undersöka det noga också





Ett kort stopp vid närbutiken....




Albin kollar in när sopbilen tömmer en container på andra sidan vägen. Han är tydligt fascinerad av alla stora arbetsfordon......




Det obligatoriska stoppet då Albin ska stå och fundera en stund innan han går in.....













Robban var hos husläkaren idag. Han blev helt sjukskriven månaden ut och sedan halvt sjukskriven fram till 8 november. 

Man måste verkligen vara frisk för att orka vara sjuk i det här landet numera. 

F-kassan säger nu att Robban är utförsäkrad. Han fick också beslut från Afa idag att skadan inte klassas som arbetsskada så han får ingen ersättning därifrån heller trots att två läkare har intygat arbetsskada som han även ska opereras för. Ändå anser Afa:s medicinska ansvarige att det inte är det. Han bryr sig tydligen inte ett skvatt om alla intyg och röntgenplåtar.

Robban pratade med sin f.d. arb.givare på ambulansen om beslutet. Han blev fly förbannad eftersom företaget betalar stora pengar i arbetsgivaravgifter för sina anställda och sedan visar det sig att de inte alls är skyddade när något händer. Fler anställda på ambulansen som har skadats allvarligt i arbetet har också fått nobben från Afa. Detta är helt vansinnigt. Vem vill jobba i ett så utsatt jobb om de inte har något skydd alls när något händer?

Alltså får Robban ingen ersättning alls denna månad och får väl leva på luft men han har ju utgifter som alla andra. Robban har aldrig varit arbetslös utan har i alla år betalat skatt men till vad kan man undra?


Av den anledningen ska han nu börja jobba den 1 oktober trots svåra smärtor i nacke, axel o arm som även domnar bort. Tur att han är eftertraktad på arbetsmarknaden. 

Han har fått jobb hos en bilbärgare i StorStockholm och ska jobba halvtid till att börja med. Trots att Robban är sjukskriven och ska opereras och blir sjukskriven någon eller några månader efter det, anställde arbetsgivaren honom eftersom han vill ha någon som kan yrket och som han kan  lita på..Robban har ju tidigare jobbat på tungbärgare och är även utbildad fordonsmekaniker

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar