"Twingly statistik"

söndag 10 maj 2015

Dötrött efter helgen....tradare....kurs






Oj, vilken händelserik helg det har varit. Både jag och Albin är dötrötta nu…….

Lördag:



På morgonrundan såg matte och jag den stora långtradaren som Robban har kört i veckan. Då visste inte jag att vi skulle få åka i den men efter frukosten då jag brukar vila så skulle vi plötsligt gå ut igen. Matte, jag och Albin skulle följa med Robban till Kungsör där fordonet skulle byta chaufför och Robban skulle hämta sin bil.


Robban kollar att allting är okej och låst....




Ska vi verkligen åka i den? Jag är faktiskt rädd för lastbilar





Albin kollar på inredningen i hytten....



..och lägger sig tillrätta på sängen.....





Jag erkänner att jag är skraj.....





Jag tycker att det var jätteläskigt. Robban var tvungen att lyfta in oss hundar i bilen eftersom den var så hög. Albin la sig tillrätta med en gång i sängen som finns i hytten medan jag ville sitta bredvid matte. Jag är ju bilrädd i vanliga fall även om det har blivit mycket bättre men nu var jag ordentligt nervös. Eftersom tradaren var så tungt lastad så var vi tvungna att ta en omväg genom Stockholm för man får tydligen inte köra hur tungt som helst på många vägar.

I Södertälje blev Robban tvungen att stanna för nu var jag pinknödig. Det gjorde inget för han passade på att tanka där. Snacka om att det tog tid att tanka den här bilen. Albin var hur lugn som helst. Han vaggades till sömns för det gungade en hel del.

Hur som helst tog resan tre timmar men till slut var vi alla fall framme i Kungsör. 


Matte rastar mig.......



..och Robban rastar Albin.....






Det var skönt att få komma ut i friska luften och sträcka på benen. Robbans kompis kom och vi åkte hem till honom och fikade. Han har en rottweilertik som är hur snäll som helst. 


Visst, jag visade mig inte från min bästa sida när hon kom fram för att hälsa. Jag skällde ut henne ordentligt men hon brydde sig inte utan stod och nosade på mig ändå. 



Det spelade ingen roll hur arg jag än lät. Hon var fortfarande kolugn så då insåg jag att jag också kunde slappna av. Albin var rädd så han fick sitta kvar i bilen där han känner sig trygg.




Den resan tog hela dagen men till slut var vi hemma igen och snacka om att jag var mentalt trött. Jag somnade som en stock efter maten. När vi skulle kvällskissa ville jag helst ligga kvar men till slut följde jag med ändå men sedan sov jag hela natten.











Söndag:





I morse väckte matte mig för att vi skulle hinna göra oss i ordning innan vi skulle åka till kursen. Jag orkade knappt gå upp. Inte blev jag piggare av att det regnade precis. Under morgonrundan avtog regnet så vi höll tummar och tassar för att det skulle vara uppehåll under kursen. Och vi hade tur med vädret.





Vi väntar in de övriga kursdeltagarna.....



 Var är alla?




Först kom Molle. Han är alltid så glad....




Sedan droppade övriga in....Här är Diesel och Rover.....




Gå fint i koppel. Det är inga problem för Albin......

Albin deltog i de flesta momenten idag. Han var så duktig och har faktiskt blivit lite tuffare och kaxigare. Nu kunde han själv säga ifrån ifall han tyckte att någon hund var för närgången. Han verkar inte gilla Ella och Rover. Jag är inte så förtjust i Ella heller även om hon inte har gjort mig något illa men Rover är min kompis så jag fattar inte vad han har emot honom?


Albin går bakom Rover

Matte körde de vanliga lydnadsmomenten. Det var så roligt att se att de unga hundarna Mio och Diesel har gjort så stora framsteg. Mios husse var så stolt över att han inte drar i kopplet längre när de är ute på promenader. Tidigare slet och drog han i kopplet hela tiden. Dessutom kommer han på inkallning och det är ju viktigt, inte minst i tanke på rasblandningen som kan skrämma många. Det är en lekfull amstaff/pitbullkorsning som är jättesnäll och trevlig på alla sätt och vis.






Mio är nyfiken på mig men han satte sig ner efter en stund..Jag var jätteduktig som vanligt.....



Här är både Mio och Molle duktiga.....





Albin går slalom mellan och runt hundarna....





Gå fint i koppel.....








Hälsaträning  -  Jag och Rover får inte hälsa på varandra även fast vi är kompisar..........




Molle och Diesel.....





Molle och Rover....



Ella passerar förbi. Vi hundar ska sitta eller ligga kvar när hund passerar. Albin fick dock stå.....






Ligg kvar...





Nej-övning....Jag struntade i korven men det fanns spännande dofter på marken som jag inte kunde låta bli att undersöka......




Ella är jätteduktig som håller ögonkontakt med sin matte




Mio kunde också gå runt burken med korv utan att sno någon......




...och Molle var förstås jätteduktig.....




.....likaså Rover som kan gå förbi utan att vara kopplad....




Vi hundar ska kunna sitta kvar trots att förarna drar i kopplet. Alla är duktiga och klarar av det oavsett om föraren står framför, bakom eller vid sidan om hunden.....



Rover har lagt sig ner i stället men matte kan dra i kopplet utan att han rör sig.....




Mio är också jätteduktig och sitter kvar.....



"Sitt/stanna kvar" tränas här.....


Molle är helt fokuserad på sin matte....






Alla hundar klarar av att stanna kvar......Albin kollar intresserat på......




Tränar inkallning....


Diesel väntar på att han ska få springa till sin matte....



Albin känner en intressant doft...

Robban tog hand om Albin medan Rovers snälla husse tog hand om mig vid vissa övningar eftersom matte är så yr i skallen. Hon kan ju inte böja sig eller snurra runt. Hon är snurrig ändå så det räcker till.


Ja, jag väntar ju mest på kursavslutet när det är dags att leta korv i träden. Det är jag jätteduktig på även om jag inte gjorde bort mig för övrigt heller.



Matte hade gömt korv i trädet och jag lyckades hitta alla......



De övriga hundarna gillar också korv. Här är det Diesel och Ella som letar


...och här har Rover sitt korvträd....Mio tittar avundsjukt på men han har redan käkat upp sina korvbitar......












På hemvägen stannade vi till på Lidl för matte skulle förstås köpa grönsaker och choklad och Robban ville ha dricka.














Nu är Robban på Sjöräddningen. Han ska göra simprov. 200 meter ryggsim tyckte jag att han sa. De måste göra det en gång om året men det låter inte alls skönt med tanke på vädret och det kalla vattnet även om de har våtdräkt på sig.












Det är betydligt skönare i soffan.

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar