"Twingly statistik"

måndag 4 maj 2015

Trygghet....ful vana/fix ide.....Sjöräddningen....



Albin har varit hos oss i sex veckor nu. Han är jätteduktig och blir allt modigare. Han är väldigt signalkänslig och gillar inte höga röster så det gäller att tänka på hur man uppträder. Han bryr sig inte om andra hundar men jag ser till att ingen är dum mot honom. 

Även om matte säger att jag inte behöver vakta honom så är det svårt att låta bli. Jag känner ju att han söker trygghet i min närvaro många gånger när vi är ute och möter vissa hundar.....



Matte skulle på ett möte på förmiddagen och Robban till läkaren samtidigt. Vi fick följa med Robban och sitta i bilen medan han var där. 

Det tog två timmar innan han kom tillbaka. Det gjorde inte så mycket för det var inte varmt utan regngrått och blåsigt. Fönstren var nervevade också så det var riktigt skönt faktiskt. Robban rastade mig innan vi åkte vidare. Vi hämtade matte och åkte till ICA.




Enligt Robban har jag börjat med en ful vana. Varje gång som han parkerar i ICA-garaget så behöver jag gå på toa. Så fort matte och han lämnar bilen börjar jag tjuta högt och ljudligt och jag slutar inte förrän Robban kommer tillbaka och tar ut mig på en kort rastrunda runt garaget. 




För en månad sedan var jag faktiskt nödig när vi kom till garaget och behövde komma ut men nu har det blivit en fix ide hos mig. Idag hade jag ju blivit rastad precis innan men det hjälpte inte. Jag var tvungen att komma ut och gå rundan även om jag inte behövde kissa.. Robban kan inte bara strunta i mig för då slutar jag inte att tjuta och det ekar i hela garaget. 

Idag fick jag tydligen igång en stor schäfer som satt i en annan bil. Han började stormskälla när han hörde mig.  Har jag bara gått den lilla rundan så är allt bra sedan. Jag är alltid tyst i bilen annars. Matte skrattar bara åt mina dumheter. Hon var redan inne i butiken och handlade……













Carina kom hit och åt middag. Hon hade väntetid mellan kl 16.00 – 18.30. Matte var snäll och bjöd på tacos fast hon själv inte är speciellt förtjust i det. Det bästa med den middagen var väl att jag fick rå nötfärs i min mat. Jo, Albin fick förstås det också…..














Därpå gick Robban och matte en långpromenad med oss hundar innan Robban skulle iväg till Sjöräddningen. De har en jättestor övning här i Nynäs. Robban kan ju inte delta just nu men han är där på ett möte och kollar lite på övningarna.



En polishelikopter cirkulerar uppe i luften. Den ingår i Sjöräddningsövningarna.....




Undrar vad det är som prasslar?




Det var tydligen bara några fåglar....





 Kvällsbild från småbåtshamnen här intill












Matte kollar på AIK - Hammarby. Av två onda ting så vill hon att Hammarby vinner. 

Efter första halvlek är det fortfarande 0 - 0. Det är rekordpublik men matte får ingen derbykänsla, åtminstone inte ännu så länge.....och spelet har väl inte varit mycket att hurra för heller.....










Det är fullmåne med allt vad det innebär......






























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar