"Twingly statistik"

onsdag 20 maj 2015

Trasigt glas.....inställd resa....





Morgonrunda och det är redan en skolklass här och spelar fotboll. Klockan är i och för sig åtta men ändå. Albin går rundan före mig så jag får lite sovmorgon. Skönt!



Och där kommer den ilskna schäfertikblandisen. Nu blir det väl ett himla liv förstås. Nej, när hennes matte fick syn på mig vände hon och gick åt ett annat håll.....



Albin på sin morgonrunda

Nu har matte mailat till kommunen om att det sedan tre veckor tillbaka ligger trasigt glas på gångvägen vid skateparken och intill lekplatsen. Renhållningen i den här kommunen är under all kritik. Får se hur länge det kommer att ta innan allt glassplitter försvinner? Det är inte bara många hundägare som går där utan det är många barn som passerar eller uppehåller sig där.















Carina kom hit på förmiddagen så matte och hon åkte till Willys för att handla. Carina skulle panta flaskor. Hon hade Coca Cola-flaskor som hon fick 120 kr för i pant. Hon kan inte leva utan Cola säger hon.



Äntligen fick matte tag i Leos älsklingsfoder som dessutom var billigare än på ICA. Hon sparade 4 kr på varje paket våtfoder och 5 kr på torrfodret.  










De flesta av de övriga varorna var också billigare.





Sedan stannade de till vid Lidl där matte köpte både färska och frysta grönsaker, choklad förstås och så dricka till Robban. Han gillar deras tyska mineralvatten med citronsmak så matte köpte ett gäng.












Till slut var de hemma igen. Då gick vi ut på en promenad innan vi fick vår försenade lunch.


Albin är lite osäker. Han vet inte om han vågar kissa när Carina kollar på honom? Till slut kunde han det i alla fall.....Skönt för honom.....




Han bryr sig inte om andra hundar som passerar förbi....




Jag har fått syn på en fågel uppe i trädet.....






Och Albin är nog smått fundersam över att man ser pendeltåget så tydligt nu. Alla träd är ju borta så nu låter det ju mer också. Träden dämpade ljudet en del.....


Carina stannade i ett par timmar innan hon åkte hem till sig. Hon ska jobba i morgon och sedan hela helgen. Det är många kryssningsfartyg som vill ha sightseeing i Stockholm så Carina har en hel del körningar framöver. Dessutom har hon en körning till Västerås på lördag.












Egentligen skulle matte ha åkt iväg på en kryssning idag  med Birka Cruises men på grund av yrseln och av att hon inte har någon hundvakt så ställde hon in resan. Trist för henne förstås men jag är glad över att matte är hemma hos mig i stället.

Matte är van. Förra gången hon skulle åka samma kryssning strulade pendeltågen så hon blev sittande i Ösmo och inte hann fram i tid till båtens avgång. Det är nog inte meningen att jag ska åka säger matte och verkar inte speciellt ledsen över det. 












Matte tänkte kolla en stund på Norrköping – Hammarby innan vi tar en lite längre kvällspromenad. Det är riktigt skapligt väder nu…..



Dofter hittar jag precis överallt.....



.....och Albin börjar intressera sig alltmer på alla spännande dofter han också.....
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar