"Twingly statistik"

torsdag 14 maj 2015

Röd dag......ett himla liv......






För att vara en röd dag så var det ett himla oväsen ute i morse, ja hela dagen faktiskt.





På fotbollsplanen höll två karlar på och lekte med en radiostyrd drönare och jag tror att varenda hund var ute samtidigt så det var ett herrans liv på några av dem också, inte minst på den skogstokiga schäfertikkorsningen fast hon skällde på de andra hundarna och inte på mig.....














Riktigt skraj blev jag när jag fick syn på långtradaren som Robban ska köra för jag vill inte åka i den. Du behöver inte vara orolig sa matte för du behöver inte följa med……Skönt!








Robban ska köra till Dalarna i kväll med tomglas. Det är backar med glas från golv till tak i hela långtradaren och de  ska lossas tidigt i morgon bitti..








Vi har gått två långpromenader idag också.


Väntar på att Robban ska komma. Han ska följa med på promenaden....



De håller på att röja upp längs tågspåren så nästan vartenda träd ryker och jag lovar att det är ganska så enerverande att höra motorsågarna hela dagarna. Trist är det också men det var fascinerande att se arboristerna (trädvårdsspecialister) hur de jobbar när de klättrar i träden och sedan beskär och avverkar träden. 


Det blir kalt och trist....


Arborist uppe i trädet....


Albin är riktigt intresserad....




De ska såga ner ett större träd....













Ett stopp vid närbutiken. Robban skulle handla. När matte och vi väntar på honom så kommer Molle från hundkursen  med sin matte och sin brorsa Villroy, en irländsk setter. 


Molle


De är på dagsutflykt här i Nynäs. Jag visade mig inte direkt från min bästa sida utan skällde ut dem högt och tydligt. Jag vaktade Albin även om matte sa att jag inte behövde det. Molle blev väl lite ledsen när han inte fick hälsa på mig men jag hade ingen lust med någon närkontakt.




Många barn och ungdomar vid skateparken



Och så skulle Robban titta till bilen.....Lite rädd blev jag att han skulle lyfta in mig så jag höll mig lite på avstånd....



Så glad jag blev när vi fortsatte promenaden....




Det här gräset var gott.....




...det tyckte tydligen Albin också....








Idag är det Kristi himmelsfärds dag. Det är därför det är en röd dag men det är väl inte många som vet varför dagen firas men det är till minne av att Jesus lämnade jorden och togs upp till himlen enligt bibeln.. 



Kristi himmelsfärds dag firas på olika datum men alltid på en torsdag. Min matte konfirmerades just på denna dag för en herrans massa år sedan och då inföll dagen den 10 maj.

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar