"Twingly statistik"

tisdag 19 maj 2015

Regn och åter regn.....slappardag....envis katt













Idag har vi inte gjort mycket. Jo, matte har väl varit aktiv men Albin och jag har mest slappat.  Men katterna har det varit fart på också. Iris har nästan skrämt vettet ur Albin vid ett par tillfällen. Hon är så närgången och påflugen och är inte Albin beredd på att hon dyker upp blir han rädd. Hon fick sig en ordentlig åthutning i morse. Brydde hon sig? Nää……



Iris är den enda som dricker ur vattenskålen som är avsedd för oss hundar....

Och Leo spatserar omkring som om han vore kung i huset men honom reagerar aldrig Albin på. Inte ens när han knallar runt matskålen medan Albin äter……märkligt…..








Kollar in den hysteriska schäfertiken som fick ett utbrott när hon fick syn på mig. Den tiken måste tro att hon heter "Nej, Nej, Nej" för det är det enda hon får höra när hon är ute.




Det var jättehärligt väder när jag gick morgonrundan. Matte tog rundorna med oss medan maskinerna i tvättstugan jobbade. Det är ju tisdag och tvättdag.













Sedan tog matte bussen till ICA Kvantum för att det var tomt i skåpen. Nu visade det sig att det var ganska så tomt på hyllorna också, åtminstone av de varorna som matte behövde eller ville ha och det var bl a. Leos älsklingsfoder, Friskies våtfoder som har tagit slut.  







Det fodret måste vara populärt för det tar alltid fort slut i butiken. När matte handlade senast fanns det inte många paket kvar så hon tog de som fanns. Annars brukar hon köpa så att det räcker en månad. Och Leo är inte rolig om han inte får sin vanliga mat på bestämd tid varje dag. Det hörs vill jag lova. 

ICA-butiken stänger på söndag så de fyller väl bara på det nödvändigaste nu de sista dagarna. 





På onsdag i nästa vecka öppnar ICA Maxi i stället. Det blir bra säger matte även om det blir krångligare att åka dit fast det är närmare. Nu stannar bussen precis utanför ICA. 

Det blir längre att gå och dessutom är det en massa trappor som man måste nerför och sedan gå uppför om man ska ta bussen hem med sina varor.. Tar man bilen kan man parkera i garage nu men sedan blir det på den stora p-platsen som inte har något solskydd alls. Matte tänker på om vi hundar är med och det är varmt ute.










Det tog sin lilla tid innan matte var hemma igen för hon hade otur. Bussen hade precis gått när hon skulle hem igen och hon ville inte vänta i en halvtimme på nästa så hon gick till pendeltågsstationen. Där fick hon vänta i nio minuter och blev förstås genomblöt i regnet. Det är också en jobbig bit att gå från pendeln om man har tunga varor. I och för sig hade matte sin Dramatenkärra men det är en jobbig uppförsbacke för att komma hem. Matte var helt slut. Hon har ju en jobbig yrsel och skitont i sina knän och så genomblöt på det.

Hur som helst skulle vi ju ut på en varsin rastrunda men eftersom regnet vräkte ner så blev det bara en kort sådan och det var jag tacksam för.








Varje gång vi var på väg ut så vräkte regnet ner så några långa rundor har det inte blivit idag. Det ser ut att klarna upp  nu så kanske det blir en längre promenad före läggdags i stället.










Carina ringde. Hon är ledig i morgon och funderade på att åka in till Nynäs. Om hon kommer ska de åka till Willys och handla det som saknas. Hoppas att de har Leos våtfoder för jag orkar snart inte höra hans skrikande. Han kan väl äta för sjutton äta samma mat som Iris, matvrak som han är. Den är ju till och med finare.....Han har tre sorter att välja på men är man envis så är man....




Nu är han i alla fall tyst.....
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar